Generació #LoRiuÉsVida

Català   |  Divulgació, Documental  |  55 min. | 2018

Generació #LoRiuÉsVida és un projecte de la Núria Caro i l’Àlex de la Guia fet per reivindicar el jovent de les Terres de l’Ebre. El projecte consta d’un programa de televisió coproduït per Canal TE i un llibre editat per Cossetània edicions. Part dels drets d’autor del llibre van destinats a les entitats que treballen per defensar la dignitat i el futur de les Terres de l’Ebre.

Fa 18 anys (al 2018) va néixer la Plataforma en Defensa de l’Ebre, un fet que va marcar un abans i un després en la gent de l’Ebre. Gràcies a la lluita de la PDE es va despertar un sentiment de territori, un orgull ebrenc i una identitat ebrenca, que fins aquell moment no s’havia vist. La PDE va ensenyar als ebrencs i les ebrenques que existien i que si s’unien podrien aconseguir els seus objectius. Tot i això, la lluita a l’Ebre no s’ha limitat a defensar el riu; els darrers 18 anys s’hi han patit moltes altres agressions. De fet, un bon resum del llibre seria la frase de Pepet i Marieta «No arriben les subvencions, ni trens a les estacions, només grues, parcs eòlics, nuclears i camps de golf».
Amb el projecte volem relatar la majoria d’aquests atacs a les Terres de l’Ebre i la lluita que es van dur a terme per frenar-los, és la biografia i la mirada d’una generació que va créixer enmig de les protestes socials. Així mateix, aquest projecte vol aportar una mica d’esperança per al futur del territori i el seu jovent, que és la principal riquesa de tots els territoris i ha de ser el seu motor.

Us animem a comprar el llibre a la vostra llibreria del poble o barri, també el podeu trobar a les webs habituals de venda de llibres.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge