Fang!

Català   |  Entreteniment, Infantil  |  35 min. | 2024

“Fang” és un concurs escolar, presentat per la Shalana Rodríguez (influencer i mestra) i en Marc Andreu (redactor, guionista i reporter de televisió),​ que promou la llengua catalana mentre els nens i nenes es diverteixen, aprenen i s’embruten. A cadascun dels 12 capítols s’enfronten dues classes de sisè de primària de dues localitats catalanes diferents, amb representants del conjunt del territori. A cada programa hi ha quatre proves: “La bassa de lletres”, “Vola la bola”, “Avall que fa baixada” i “La paraula infiltrada”. En cadascuna, els nens i nenes han de resoldre proves relacionades amb el bon ús del català: des de formar paraules amb unes lletres concretes, fins a endevinar paraules ocultes de lletres de cançons catalanes, saber el significat de frases fetes, com fan els rodolins, repetir embarbussaments o tenir clara l’escriptura, sense faltes d’ortografia. Qui ho faci més bé i més ràpid, guanya. Què guanya? Doncs un dia en un parc d’atraccions amb tota la classe.

Les proves:

  • “La bassa de lletres”: els participants primer han de travessar una bassa plena de fang i obstacles. Cada equip ha de formar paraules amb les lletres desordenades que hi ha. Com més paraules formades i més llargues, més punts. Cada equip compta, a més, amb un grup de 5 nens i nenes de la seva classe que són la penya petarda, que els ajudarà a trobar la paraula TRACA: la paraula que es pot formar amb totes les 7 lletres que hi ha en joc.
  • “Vola la bola”: comença jugant l’equip groc i el lila es posa a la passarel·la per llançar boles i intentar que l’equip contrincant caigui a l’aigua. L’equip que comença jugant ha de mirar d’endevinar la paraula esquitxada que hi ha en una cançó en català que els posen.  A l’altra banda, l’equip contrincant té tres boles a les mans que poden anar llançant per intentar fer caure l’altre equip al riu.
  • “Avall que fa baixada”: cada participant seu en una cadira del color del seu equip (groc o lila). El presentador/a va llançant preguntes ràpides. Si respon bé, passa el torn a l’altre equip. Si no, li continua fent preguntes al mateix membre fins que l’encerta. Qui té el torn de paraula quan s’acaba el temps, cau a l’aigua, i els punts són per a l’equip contrincant.
  • “La paraula infiltrada”: els participants han de travessar una pista americana. El primer que arribi al final, toca el gong i respon primer. Què respon? La pregunta que els han plantejat abans de començar a passar la pista.
0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge