Ets música

Català   |  Documental, Música  |  5 min. | 2015

La Rosa Maria Ninot és infermera, té 39 anys i avui ha escoltat per primera vegada en viu l’”Adagietto” de la Simfonia n. 5 de Gustav Mahler interpretat per l’OBC. “Ara mateix ploraria. Però no de tristesa, sinó de bellesa. Si hi ha un cel, aquesta música hi és, allà”.

L’Adrià Roy té 17 anys i és músic de rock. Ha escoltat l’orquestra a ple rendiment amb el “Mambo” de Leonard Bernstein i s’ha posat a ballar a la butaca: “És que no m’imaginava una cosa tan potent i marxosa!”

Marta Gascón, il·lustradora de 27 anys, confessa: “Els meus amics i jo no escoltem música clàssica, però després d’escoltar el” Vals de les flors” de Txaikovski puc dir que no hi ha música que et faci sentir tant. Em transporta a la meva infantesa. Em fa perdre les pors. Puc volar.”

La Rosa Maria, l’Adrià o la Marta han descobert que encara que no tinguin formació musical clàssica ells també són música. I que es poden emocionar amb Mozart, Beethoven, Mahler o Dvorak, sense por i sense prejudicis.

Això és el que ens ofereix el programa musical “Ets música”: la possibilitat de descobrir els grans clàssics orquestrals des d’una mirada nova i refrescant, gràcies al testimoni espontani i emocionat d’un fuster, una xarcutera, un bomber o un entrenador de futbol que la descobreixen en viu per primera vegada. Fins a 21 testimonis que conviden l’espectador a perdre la por a la música clàssica i a viure-la des de dins.

Gràcies a “Ets música”, l’espectador no especialista en música s’identifica amb els testimonis i a través d’ells accedeix a la música sense barreres ni prejudicis. L’emoció és a flor de pell; no cal una formació prèvia per deixar-se endur per la música.

“Ets música” s’adreça, doncs, a tots els espectadors, de “targets” i edats diversos, amb una selecció de músiques que fa atenció a fragments molt coneguts dels grans autors clàssics.

El tractament visual de l’orquestra a “Ets música” reforça aquesta proximitat: una realització viva, propera, que ens mostra els músics de l’OBC i el director Xavier Puig de molt a prop.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge