Escola d'infermeria

Escola d’infermeria

Català   |  Drama, Història  |  42 min. | 2018

Dinamarca, 1952. Falten infermeres i l’Hospital de Fredenslund pren la polèmica decisió d’acceptar alumnes masculins, cosa que provoca tensions en el si de la direcció. Entre el cap de servei i la infermera en cap fan la vida impossible als estudiants, que malgrat tot se’n surten i demostren que poden fer la feina tan bé com les noies.

L’Erik, exsoldat, és un dels que entren al programa, i de seguida es fixa en l’Anna, una companya de classe de família rica molt bonica que també ha despertat l’interès d’en Christian, un resident d’últim any que seria molt més bon partit per a ella. En Bjørn, que ha decidit fer-se infermer a partir de la convicció religiosa que ha d’ajudar els altres, veu trontollar els seus principis morals quan s’enamora de la Suzanne, una noia humil que aviat es queda embarassada i ha d’ocultar l’embaràs a tothom. Tant ells com la resta d’estudiants han d’intentar que les seves emocions i aventures amoroses no acabin provocant que els expulsin de l’escola d’infermeria, i tot això sense descuidar els estudis ni les guàrdies esgotadores en què han de tractar malalts durant epidèmies de pòlio i pacients relacionats amb el seu passat.

“Escola d’infermeria” no és una altra sèrie d’embolics sentimentals entre metges i infermeres. És un drama mèdic amb rerefons històric que servirà d’homenatge a aquesta professió fonamental en hospitals, clíniques, CAPs… Un relat rigorós, no exempt d’emocions, en què destaca com és de trepidant la història real.

Una sèrie d’èxit i aplaudida per la crítica

“Sygeplejeskolen” (2018) és una producció danesa que se centra en la vida d’un grup d’estudiants d’Infermeria i el seu primer contacte amb la professió en un hospital. Èxit d’audiència i de crítica a Dinamarca, “Escola d’infermeria” ha estat seleccionada en múltiples festivals internacionals com Prix Europa, Serielizados o La Rochelle. La sèrie recrea un fet històric. El 1952, davant l’escassetat d’infermeres després de la Segona Guerra Mundial, el govern danès pren una decisió llavors polèmica: admetre per primera vegada homes en les escoles d’infermeria.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge