Ermessenda

Català   |  Biòpic, Documental, Història  |  85 min. | 2011

Ermessenda de Carcassona, comtessa de Barcelona, Girona i Osona, va ser una dona que va governar durant seixanta anys i ho va fer per sobre del seu fill i al marge del seu nét. Va manar en un món d’homes i ho va fer sense amagar‐se darrere l’ombra dels seus descendents, contra els quals va arribar a lluitar per a conservar la seva parcel∙la de poder.

Lluitadora, intransigent, amant del poder, personatge complex i apassionant, és, a més a més, pel que fa als temes personals, una perdedora. En el testament de Berenguer Ramon va ser ignorada pel seu fill, que mai no li va perdonar que no el deixés governar en solitari. I va haver de cedir, renunciant a ser comtessa, davant del seu nét, Ramon Berenguer.

Ermessenda va lluitar durant tota la vida, immersa en unes xarxes de poder estretament lligades a la família. Fills, néts, germans, cosins¿ es repartien els comtats i buscaven equilibris territorials que els fessin més forts per a lluitar contra els sarraïns i conquerir‐ne les terres.

La nostra Ermessenda és, doncs, una sèrie dedicada a una dona i les seves relacions familiars, enmig d’un moment històric de canvi, en una societat que tot just començava.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge