Els enverinaments de Salisbury

Català   |  Crims, Drama, Història  |  45 min. | 2020

Novitxok, un agent nerviós letal. Només mitja culleradeta d’aquesta substància podria matar 20.000 persones.

La minisèrie de quatre capítols “Els enverinaments de Salisbury” és la crònica d’uns fets reals. El març del 2018, els serveis d’emergències de la petita ciutat anglesa de Salisbury van haver d’atendre un pare i una filla que, asseguts en un banc d’un parc, van començar a vomitar i a tenir convulsions fins que van perdre el coneixement. Aviat es va saber que l’home era un rus que havia treballat per als serveis secrets del seu país i, al mateix temps, per als de la Gran Bretanya. Quan es va descobrir que els havien enverinat amb una substància perillosíssima de fabricació russa, les autoritats es van alarmar: qualsevol rastre d’aquesta substància que hagués quedat escampat per la ciutat representava un perill greu. Llavors va començar una cursa per eliminar un enemic desconegut i invisible, capaç de matar moltes persones innocents.

Més enllà dels titulars, la investigació i les conjectures polítiques, la minisèrie explica l’extraordinari heroisme d’una població innocent que es va mobilitzar davant d’una crisi per a la qual ningú no els havia preparat. Una història mai explicada fins ara.

Protagonitzada per Anne-Marie Duff (“La matèria fosca”, “Sex education”), Rafe Spall  (“La guerra dels mons”, “La vida de Pi” ) i Myanna Buring (“The witcher”), aquesta minisèrie britànica de la BBC recrea els fets basant-se en els testimonis de les víctimes afectades.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge