Els dies clau

Català   |  Documental, Història  |  26 min. | 2016

El gol de Koeman a Wembley, l’assassinat d’Ernest Lluch, el gran concert del roc català al Palau Sant Jordi, el segrest de Maria Àngels Feliu, els Jocs Olímpics de Barcelona, l’extensió de la sida, l’atemptat d’Hipercor, la caiguda del mur de Berlín, el primer telèfon mòbil, el canvi de les pessetes per euros…

Ens costaria ordenar aquests dies cronològicament. El bombardeig continuat d’informació ens fa l’efecte que vivim sempre en el present i que tot plegat forma part del temps actual. Però aquests fets van passar fa deu, vint o, fins i tot, trenta anys.

Ara els historiadors han començat a fixar-se en algunes dates clau d’aquest període i a mirar-se-les amb una certa perspectiva històrica. És el que anomenen “història del temps present” o “història immediata”.

La sèrie

En cada episodi, una data clau ens servirà per explorar un tema que hagi dominat aquests 30 anys. Els protagonistes i els testimonis ens recordaran els fets d’aquell dia clau. Però això també ens servirà per fer una anàlisi d’aquell tema i de les seves implicacions en la nostra vida. A més, per reforçar l’empatia i la identificació dels espectadors, cada programa va farcit de cançons, pel·lícules, notícies, programes de tele i d’altres elements de la vida quotidiana que van marcar aquell moment i que conformen l’arxiu d’imatges del Departament de Documentació de TV3.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge