El segrest

Català   |  Crims, Documental, Podcàsting  |  30 min. | 2023

El cas de Maria Àngels Feliu li sona a tothom, però ningú recorda exactament què va passar. Aquest podcast narra la història real del segrest de la farmacèutica d’Olot. Se la van emportar el 20 de novembre de 1992 i la van tancar en un forat durant 16 mesos fins que la van alliberar.

Aquesta és la primera vegada que s’explica íntegrament el segrest d’Olot. Fins ara s’havia explicat a batzegades: el moment del segrest (novembre 1992), la detenció dels primers sospitosos (novembre 1993), l’alliberament de la farmacèutica (març 1994), la detenció dels autèntics culpables (març 1999) i el judici (novembre-abril 2002).

El nostre objectiu és aproximar a l’oient el que va sentir i viure la segrestada i, alhora, explicar una història plena de girs argumentals i de personatges increïbles. En tot moment hi ha una dualitat interior-exterior: el que viu la Maria Àngels al forat, al “garito”, que en deia ella, i el que passa fora: els segrestadors, la investigació, la família i els mitjans de comunicació.

El narrador, Carles Porta, agafa la mà de l’oient i va relatant els fets i donant pas a les intervencions dels protagonistes reals i a les dramatitzacions. És un relat de no-ficció que revela qui són els culpables des del primer moment, però manté el suspens al voltant de quan i com seran detinguts. Passaran set anys des del segrest fins a la detenció dels autors.

“El segrest”, com tots els relats de Carles Porta, no utilitza adjectius. Són els mateixos protagonistes els que descriuen i parlen de les seves vivències, pensaments i sensacions. És un relat absolutament rigorós, que ha portat més de dos anys de feina. Un relat sobri, ple de personatges un punt surrealistes que conviuen en una situació inhumana.

Per molt incomprensible i increïble que resulti tot el que sentireu, heu de saber que tot és real. Tot ha passat. No hi ha res d’inventat.

** La Maria Àngels Feliu vol que consti que ella no ha participat ni col·laborat en el projecte en cap moment i que no li agrada que es remogui el passat.

La veu real de la Maria Àngels que se sent al podcast està extreta de la seva declaració durant el judici i de les entrevistes que va concedir després de ser alliberada.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge