El Judici

El judici

Català   |  Documental, Història  |  40 min. | 2021

“El judici” és una sèrie documental en format de thriller judicial que narra i reconstrueix de forma rigorosa el judici als dotze líders independentistes catalans jutjats per rebel·lió, sedició, malversació i desobediència al Tribunal Suprem arran de la convocatòria del referèndum per la independència de Catalunya, fet l’1 d’octubre del 2017.
La sèrie, escrita i dirigida per Lluís Arcarazo i produïda per The Mediapro Studio, amb producció executiva de Jaume Roures, recull dos anys d’investigacions judicials i policials i 54 sessions de vista oral al Tribunal Suprem, amb més de 400 hores d’emissió en directe, i compta també amb més de 30 entrevistes a tots els implicats en el procés: advocats, jutges, fiscals, juristes, experts, acusats, familiars, observadors internacionals, testimonis i representants de les forces i cossos de seguretat de l’Estat. A més, la sèrie també reflexiona sobre la independència del sistema judicial i sobre la vigència dels drets civils i dels valors democràtics a l’estat espanyol.

La sèrie ofereix imatges inèdites que permeten ser testimoni del que va passar a les entranyes d’aquest judici històric. Es té accés privilegiat als preparatius de la vista, a les diferents visions i estratègies de defensa, i s’és testimoni dels neguits, les esperances i frustracions que han acompanyat tot el procés judicial. La narració, feta des del punt de vista dels advocats defensors i que compta amb la veu en off de Jordi Boixaderas, submergeix l’espectador en la dinàmica interna del judici més important de l’era democràtica a Espanya. Un judici mediàtic que els acusats estan convertint en un altaveu per denunciar la vulneració de drets civils i polítics per part de l’estat espanyol. Un judici polític que, coincidint amb múltiples convocatòries electorals, posa a prova la independència del poder judicial i la imparcialitat del Tribunal Suprem. Un judici històric que marcarà el futur de les relacions entre Catalunya i la resta de l’estat espanyol.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge