El forense

Català   |  Crims, Documental, Misteri  |  51 min. | 2023

CAPÍTOL 1: MY WAY

El gos d’un pescador descobreix el cadàver d’una dona a la llera d’un riu, amagat entre les fulles. Així arrenca un dels casos més representatius de la carrera de Bardalet. Va ser just als seus inicis, quan estava destinat a Navarra en plena onada terrorista d’ETA. I mentre avança l’autòpsia, en Manel Alías rebusca en els orígens de Bardalet a la recerca del dia que va decidir fer-se forense.

CAPÍTOL 2: TOTHOM POT MATAR

Tots ens morirem i tots podem matar. El 2006 va ser detingut un dels serial killers més mortífers d’Europa, amb més de 20 dones assassinades, i que en els últims anys es va dedicar a actuar en terres gironines: Aquí va cometre l’error que va permetre el seu empresonament. Però no sempre són assassins en sèrie; a vegades les persones més normals són capaces de les atrocitats més inesperades. I Bardalet ho sap.

CAPÍTOL 3: CUIDAR LA MORT

En Manel Alias no trepitja mai un cementiri, però aquesta vegada farà una excepció per recórrer les tombes dels morts de Narcís Bardalet al cementiri de Figueres. Destaca per sobre de tot el panteó on reposa una noia jove de l’ètnia gitana, gairebé adolescent, que va aparèixer calcinada en un bosc als afores de Figueres. Un cas amb un gir inesperat deu anys més tard.

CAPÍTOL 4: ERRARE HUMANUM EST

Bardalet te espines clavades.  Prop de 10.000 autòpsies però no sempre serveixen per atrapar els assassins, que se’n van sense pagar cap preu. Com en el cas ocorregut l’any 1986, que va commoure i possiblement encara commou els veïns de Figueres. És l’espina que Bardalet encara duu clavada després de 40 anys.CAPÍTOL 5: A CASA, ACOMPANYAT I SENSE DOLOR

Possiblement no podrem escollir ni el dia ni l’hora ni la manera de morir, però si es pogués, Bardalet ho té clar: a casa, acompanyat i sense dolor. Però no sempre és així. Com el cas de la dona apareguda al mig d’un descampat prop de la Jonquera als anys 90. Era impossible endevinar qui era. No duia cap element identificador, ni joies ni etiquetes a la roba. Excepte un detall: el tatuatge d’una serp que li resseguia tot el cos.

CAPÍTOL 6: EL PETIT RENÉ

Any 1980. Finals de juliol. En Bardalet acaba de tornar de Navarra i es troba al davant del cas amb més càrrega emocional de tota la seva carrera, la desaparició d’un nen de manera abrupta a la platja de Sant Pere Pescadors. Tenia només set anys. Cap pista fiable. Un cas molt semblant a la desaparició de Madeleine McCann. Però amb un final diferent. La mort i els nens; un tema incòmode però necessari d’abordar.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge