El documental

Català   |  Documental  |  55 min. | 2020

Dirigit per Jordi Ambròs, és un espai clàssic, de referència, a la graella de Televisió de Catalunya. Actualment se centra en la difusió de produccions amb participació catalana que entenen el gènere de manera àmplia, tant formalment com des dels continguts.
El programa combina produccions alienes i treballs fets en règim de coproducció o precompra.

Els documentals d’”El documental”

L’any 2000 vam rebre un encàrrec amb títol. S’havia de programar un nou espai setmanal dedicat als documentals. I es diria “El documental”, un nom precipitat, potser, que comportava inconvenients. Com que a TVC ja s’emetien, des de sempre, molts documentals, singularitzar l’espai amb aquest nom podia semblar pretensiós. Però, per sobre de tot, incidia en la confusió que sol acompanyar una paraula de significats sortosament molt diferents.

Amb caràcter documental, ja s’emetien, i s’emeten, bons programes periodístics, sèries divulgatives interessants, espais de temàtiques específiques ben perfilats, docusèries i especials informatius. A grans trets, només quedava un territori formalment poc explorat; l’àmbit en què conviuen propostes que alguns anomenen documental de creació o documental cinematogràfic o d’autor o… és igual, el nom no fa la cosa.
Vam intentar cobrir aquell buit a partir d’uns principis força oberts que valoraven l’estil, la personalitat, la intenció i la manera de fer, per damunt dels temes. Essent receptius als llenguatges innovadors i no perdent de vista que, malgrat tot, les històries que mostraven els documentals fossin significatives i transcendissin la mera emissió televisiva.

El programa va començar a la graella de TV3 i es va acabar consolidant, més endavant, al 33, al seu àmbit natural. S’hi han estrenat prop de 600 documentals i volem continuar pel mateix camí. En una línia forçosament eclèctica que té en compte que el món és gran i que hi ha diverses maneres de viure-hi, d’entendre’l i de mostrar-lo.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge