Detectiu

Detectiu

Català   |  Crims, Documental  |  30 min. | 2007

“Ramon Duarte va fracassar com a escriptor de novel·la negra. Inventar-se casos no era el seu fort. Ara, ha decidit resoldre’ls.”

Després d’aquesta frase un client obre la porta i entra al despatx del detectiu. El client planteja un cas i se’n va confiant que Ramon Duarte aconseguirà desvetllar el misteri. A partir d’aquí, el detectiu començarà a buscar les pistes que l’ajudaran a resoldre el cas. Aquest és l’inici de cada un dels tretze episodis de la sèrie “Detectiu”. El protagonista, Ramon Duarte, després de no tenir èxit en el món literari, decideix convertir-se en investigador privat. Creu que aquesta professió li proporcionarà el material necessari per tornar a enfrontar-se al full en blanc algun dia. Els casos als quals s’enfronta són força peculiars i diferents als que investiguen la majoria de detectius. No es pot involucrar en la investigació de crims. En aquest país, aquesta és una parcel·la reservada només a la policia. Duarte investiga fets quotidians, però a la vegada plens de misteri: des de l’origen d’un missatge en una ampolla fins a quin ha estat el destí dels músics d’una antiga banda de rock. Tot i que en Ramon és un detectiu novell, utilitza la seva intuïció i el sentit comú per resoldre els misteris. També té l’ajuda d’un col·lega de professió, Vicente Corachán. En Vicente, detectiu amb anys d’experiència, l’aconsella a l’hora de dur a terme algunes de les seves investigacions.

“El detectiu” és una sèrie que es caracteritza perquè tracta el gènere documental amb estratègies típiques de la ficció. A la sèrie no hi ha actors i el detectiu és, aparentment, l’únic personatge de ficció. Els clients i les històries plantejades en cada un dels capítols estan extretes de la realitat, però de vegades es barregen amb elements de ficció i fan que a l’espectador li costi distingir què forma part d’un món o de l’altre. El fet que ficció i realitat apareguin tan diluïdes provoca que l’espectador també es converteixi en un detectiu amb ganes de saber què és real i què és ficció de les situacions que veu en cada episodi.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge