Cronos

Català   |  Documental, Història  |  90 min. | 2009

Aquest segon trimestre del 2018, el programa “Cronos” continuarà oferint grans docuficcions històriques de producció internacional, amb la reemissió d’alguns títols destacats de temporades anteriors.

“Cronos” obrirà la temporada amb el documental “Els nens salvats dels nazis”, que explica l’extraordinària història de Nicholas Winton, un britànic que, des de la Txecoslovàquia ocupada pels nazis, va salvar la vida de 669 nens. Enganyant les autoritats nazis, va aconseguir-lod passaports i visats per portar-los al Regne Unit, on serien adoptats.

Les grans històries d’altres personatges extraordinaris seran també l’objecte de documentals com “L’última lluita de Bismark”, en què l’artífex de la unificació alemanya al segle XIX fa balanç, en el seu moment crepuscular, de la seva història de llums i ombres; “El somni de Champlain”, que explica la història del geògraf i explorador francès considerat el pare de Nova França i el fundador del Quebec; o “William Still, el pare del ferrocarril subterrani”, la persuasiva i poc coneguda història de l’abolicionista que va documentar clandestinament molts episodis de l’esclavatge als Estats Units.

“Fusta negra” explica també una història d’esclaus, la dels 12 milions d’homes, dones i nens venuts com a esclaus a la costa d’Àfrica entre els segles XV i XIX, arrencats del lloc on van néixer i transportats per l’Atlàntic a treballar al nou món. I l’Amèrica Llatina és l’escenari on es desenvolupa “L’autèntica illa del tresor”, un documental que investiga la possibilitat que Robert Louis Stevenson, autor de la famosa novel·la “L’illa del tresor”, fos realment un exitós caçador de tresors.

El programa oferirà dues minisèries de dos capítols cada una en què les protagonistes són dones molt diferents. “Dones vikingues” repara una injustícia històrica en posar en valor el paper de les dones vikingues com a capitanes de vaixells, directores de colònies assentades, militars o grans negociadores. “La puta viatgera” explora com algunes dones es van convertir en prostitutes en el segle XV i quina era la seva vida en una edat mitjana dominada per la religió.

I la temporada acabarà com va començar, amb unes històries de l’època nazi. “Franctiradors contra els nazis” explica la història de cinc joves canadencs exploradors i franctiradors que van combatre a França, a Bèlgica i a Alemanya després d’haver sobreviscut a una de les batalles més devastadores de la Segona Guerra Mundial. I “El dia que va morir Hitler” reconstrueix les últimes 48 hores de qui es considera l’home més diabòlic de la història a partir d’un total de 22 entrevistes extraordinàries fetes als membres del seu cercle més íntim.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge