Catalunya des de l’aire

Català   |  Documental  |  55 min. | 887328000

Catalunya és màgica. Conté mar i terra, rius i muntanyes. En els seus milers de quilòmetres quadrats hi ha esglésies, castells, parcs… “Catalunya des de l’aire” és un viatge per indrets que formen el passat, el present i el futur del país i dels seus habitants.

“Catalunya des de l’aire” ofereix una visió bella i espectacular de les terres catalanes i dels seus habitants. Es tracta d’una sèrie divulgativa que vol mostrar als teleespectadors el patrimoni cultural català. La sèrie, de 18 capítols, parteix del concepte de patrimoni integral, és a dir, de la suma dels vessants artístic, natural i antropològic, amb les corresponents indicacions històriques i literàries.

La imatge del país, presa des de l’aire, projecta el conjunt i ofereix la successió de paisatges, monuments de diferents períodes i, com trobades a l’atzar del recorregut, celebracions i tradicions significatives dels diferents indrets. La música i la veu en off, amb pinzellades de l’àmbit històric i literari, acompanyen unes imatges que parlen per si soles.

En conjunt, “Catalunya des de l’aire” mostra la pluralitat d’elements i paisatges que formen la unitat del país, amb tota la riquesa de continguts, de vegades fins i tot contradictoris. Per aconseguir-ho, la sèrie parteix d’un guió elaborat per quatre professors d’universitat especialistes en el patrimoni històric i antropològic. A partir d’aquest guió s’elabora un complet joc d’imatges.

“Catalunya des de l’aire” es va gravar durant gairebé un any, des del setembre del 1997 fins a l’agost del 1998, de manera que les diferents comarques mostren també com canvia el paisatge amb el pas de les estacions.

El recorregut de “Catalunya des de l’aire” comença al Barcelonès i, després de sobrevolar tot el país, es tanca amb un resum del més destacat del viatge.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge