Apocalipsi: la Segona Guerra Mundial

Català   |  Bèl·lic, Documental, Història  |  52 min. | 2009

“Apocalipsi: la Segona Guerra Mundial”, una sèrie documental que ofereix una panoràmica general, però completa i rigorosa, del conflicte armat més gran i sanguinari de la història.

Els sis capítols de la sèrie són suficients per fer un recorregut cronològic de la Segona Guerra Mundial, passant per les grans batalles, però també aturant-se en nombrosos detalls que ajuden a posar l’espectador en la pell dels que van patir la guerra. Les imatges que es mostren són exclusivament filmacions de l’època que, pel fet d’haver estat acolorides per a l’ocasió, ens apropen a la realitat viscuda pels vencedors i els vençuts. Els primers plans de persones anònimes que miren directament a la càmera, captades al vol ara fa 80 anys, encara ens interpel·len ara.

Episodi 1: Agressió

En el primer episodi se segueix l’ascens d’Adolf Hitler al poder. Un cop ha assegurat el domini a Alemanya, comencen els seus moviments per expandir-se a través dels estats veïns. França i la Gran Bretanya, victorioses, però encara esgotades per la guerra del 1914-1918, no es volen enfrontar amb Hitler, però la seva política de conciliació serà inútil.

Episodi 2: Esclafament

Els mesos de maig i juny del 1940 van ser els més gloriosos per a Hitler. Després d’uns mesos en què la guerra declarada per França i Anglaterra contra Alemanya semblava que no anava de debò, Hitler va posar en marxa el seu parany contra els aliats amb un èxit rotund, culminat a la batalla de Dunkerque. Després, des del territori francès ocupat, Hitler va atacar la Gran Bretanya, però allà el rumb de la guerra va començar a girar.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge