30 minuts

Català, VOSC   |  Divulgació, Documental, Documental musical  |  30 min. | 466387200

El programa “30 minuts” acaba la 39a temporada d’emissió amb la millor mitjana d’audiència dels últims deu anys, amb un 14,9% de quota de pantalla i un índex qualitatiu del 8,5 sobre 10, que supera la mitjana de la cadena.

Aquests mesos hem viscut, en primera persona, la guerra d’Ucraïna, amb diversos reportatges propis i també de producció aliena per abordar les causes i conseqüències humanes, socials i energètiques, i l’evolució del conflicte durant aquest últim any i mig. Hem aprofundit en l’espionatge amb el programa Pegasus, en les arrels del narcotràfic i en els problemes derivats del consum de dispositius connectats entre els joves. Hem conegut persones que es juguen la vida per defensar els drets humans, d’altres que han nascut per reproducció assistida que volen saber qui són els seus pares, i ens hem acostat al sector pagès i ramader per saber com afronten el futur davant la falta de relleu generacional i els baixos preus. Hem vist el pas d’un any als camps de fruita d’Alcarràs i les explotacions lleteres que tanquen perquè no els surten els números, però també hem conegut joves que volen continuar fent de pagesos. Hem tractat els efectes del canvi climàtic, amb sequeres cada cop més llargues, com la que hem viscut l’últim any. Hem parlat del fenomen de la Kings League, de tendències com el creixement del veganisme, la tinença d’animals de companyia, el talent científic català que torna i el que no ho pot fer, de la reinserció de qui ha estat a la presó, de com són les vides de les persones trans i de la lluita per la supervivència de la llengua a la Catalunya Nord.

I tot això ho hem fet amb voluntat de servei públic i amb el rigor, la pluralitat de veus i l’aprofundiment en cada temàtica que hem tractat i, com sempre, a l’avantguarda de l’actualitat. Tornarem l’1 d’octubre, en una temporada molt emblemàtica per a nosaltres, perquè serà la que el “30” en fa 40, i ho voldrem celebrar plegats, perquè és amb vosaltres que ens hem fet grans i volem continuar creixent.

Carles Solà, director del “30 minuts”

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge