23,5º, el ritme de la Terra

Català   |  Documental, Història  |  55 min. | 2020

Fa 4.500 milions d’anys, la Terra va impactar contra un petit planeta en la seva òrbita al voltant del Sol. La col·lisió va fer inclinar el nostre món i els detritus resultants del xoc es van convertir en la Lluna. Aquesta inclinació idònia de la Terra, que gira sobre el seu eix mentre orbita al voltant del Sol, crea un ritme molt especial. L’angle de 23,5 graus marca la pauta perfecta que permet el miracle de la vida.
Si la inclinació de la Terra fos inferior, l’equador s’escalfaria i els pols nord i sud es refredarien. Els gels polars s’expandirien progressivament, augmentant considerablement la superfície de l’Antàrtida i l’Àrtic. Per contra, si fos superior a 23,5°, les glaceres de l’Àrtic i l’Antàrtida es fondrien i tornarien a congelar-se cada any, provocant inundacions repetides. I l’equador seria tan fred que podria quedar cobert de glaceres i mars.

En aquesta sèrie documental de quatre episodis es mostren exemples de la influència de la inclinació de la Terra en les estacions, els corrents oceànics, els vents, els moviments migratoris i les activitats agrícoles, ramaderes i culturals de la humanitat.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge