12 punts

Català   |  Música  |  65 min. | 2004

L’objectiu de “12 punts” és escollir la cantant i la cançó que representaran Andorra en el pròxim Festival d’Eurovisió. Aquesta serà la primera vegada que el català estarà representat en el concurs. El programa el coprodueixen TV3 i Andorra Televisió.

“12 punts” consta d’un total de nou programes de televisió que s’emeten a TV3, Andorra TV i Catalunya Cultura, en directe, des de l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino. Aquests programes, presentats per Pati Molné i Xavier Grasset i dirigits per Rubèn Mayoral, serveixen per triar la cançó i escollir, posteriorment, qui representarà el Principat en el concurs.

Andorra és un dels trenta-dos països que opten a una de les deu places que completaran la llista de països participants en la final del Festival d’Eurovisió. Els països que ocuparan aquestes deu places es decidiran en la semifinal del concurs, que tindrà lloc el 12 de maig del 2004, a Istanbul.

En aquesta coproducció entre les cadenes, TVC n’assumeix la part tècnica, i Andorra TV, la part logística. La producció artística ha estat encarregada a El Terrat.

La selecció de la cantant i de la cançó que representaran Andorra es fa a través d’un jurat i també de les votacions SMS dels espectadors de Catalunya i Andorra. En cada un dels programes es presenten dos temes nous, un dels quals s’elimina. El vot del jurat -format per Marc Llunas (músic), Salvador Cufí (Discogràfica Global), Catheryne Metayer (directora del Cor de Petits Cantors d’Andorra), Josep Maria Escribano (director del Conservatori d’Andorra) i Oriol Vilella (músic)- val cinc punts. El vot dels espectadors en val dos.

En l’últim programa, es decideix qui representa el Principat, una plaça que es disputen el duet Bis a Bis, integrat per Mar Capdevila i Isthar Ruiz, i la cantant Marta Roure, les finalistes sorgides de l’Eurocàsting, que prèviament ha tingut lloc a Andorra.

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge

0
Qualificació
Mès Informació
Fitxa de doblatge