Català a la carta desdelsofa.cat

‘Català a la carta’, el llibre de la web desdelsofa.cat

Durant la celebració del segon aniversari de la web desdelsofa.cat, el 21 de desembre del 2023, l’impulsor i administrador, Àlex de la Guia, va anunciar que abans de l’estiu es publicaria el llibre de la web amb Onada Edicions.

acte desdelsofa 1
Imatge: Francesc Voltas // Àlex de la Guia, impulsor de desdelsofa.cat amb la consellera de Cultura Natàlia Garriga durant la celebració del segon aniversari de la web desdelsofa.cat.

El títol del llibre escrit per l’Àlex de la Guia és ‘Català a la carta: Què són i quin impacte té el català a les plataformes de vídeo?’ i comptarà amb els pròlegs de Miquel de @DoblatgeCatalà i Cristina Villà i Font (directora d’Innovació, Recerca i Estratègia Digital de la CCMA).

El llibre, explicarà la història i creixement de les principals plataformes i de les plataformes privades dels Països Catalans. La part més important del llibre serà l’explicació dels inicis de la llengua catalana a les diferents plataformes i com ha anat evolucionant el tracte de les plataformes cap a la nostra llengua.

Portada del llibre 'El català a la carta' (Onada Edicions) -
Àlex de la Guia
Portada del llibre ‘El català a la carta’ (Onada Edicions) – Àlex de la Guia

També es comentaran els inicis del cinema a Catalunya i del doblatge en català. El llibre serà una eina per conèixer millor les plataformes, saber com han tractat -i tracten- la nostra llengua, i dotar-se d’arguments i energia per demanar més audiovisual en català i entendre la importància que té l’audiovisual per la permanència, aprenentatge i difusió de les llengües.

El llibre ‘Català a la carta‘ es podrà trobar a les llibreries a finals de maig del 2024. Més endavant s’anunciarà la data exacta de publicació.

A partir del mes de maig, es començaran a anunciar les primeres presentacions del llibre arreu del territori català. Com ja es va anunciar el 21 de desembre la primera presentació serà a Móra d’Ebre i la principal presentació serà a la llibreria Ona de Barcelona.

Serà el segon llibre de l’Àlex de la Guia, l’any 2019 va coescriure amb la Núria Caro el llibre ‘Generació #LoRiuÉsVida‘ (Cossetània Edicions). També, aquest 2024, va editar a través de l’Amazon el llibre ‘Pos això i allò‘ un recull dels seus articles publicats al seu bloc i a diferents mitjans de comunicació i webs.

Llibreria Ona
Imatge: Francesc Voltas // Imatge de la llibreria Ona durant l’acte del segon aniversari de la web desdelsofa.cat.
Qualificació
Redacció desdelsofà
Pàgina web | Més articles

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, Acontra+, Actualitat, Anime, AnimeBox, Apple TV, Català, Cinema, Crònica, desdelsofa.cat, Disney+, El Cinèfil, El Sofà, FilminCAT, HBO Max, iTunes, La Butaca, Movistar+, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Programes, Racó Català, Rakuten TV, Sèries, Sorteig, SX3, VOSC