Any nou, noves estrenes en català

En les dues setmanes que portem de 2024, hem vist com les plataformes van incorporant pel·lícules i sèries en català. El més rellevant segurament ha estat que HBO Max ha publicat les primeres pel·lícules doblades al català per a la plataforma. Gràcies a la subvenció de la Generalitat de Catalunya per a doblar pel·lícules per a les plataformes, la Warner Bros ha doblat cinc pel·lícules en català, de les quals tres ja es poden veure en català a la plataforma.

Però, HBO Max, no ha estat l’única plataforma que ha afegit àudios en català, a continuació teniu la llista de les 10 millors pel·lícules en català aquest inici d’any.

3CAT

Júnior: Una comèdia esbojarrada que explica la història de l’expresident Magí Folgueroles, un home de 80 anys, ple d’energia i de projectes de futur, que se li apareix la Mort. El Magí negociarà poder continuar vivint, durant una temporada, en el cos d’un jove.

Steins;Gate: l’àrea de càrrega del déjà-vu: Agost de l’any 2011. Ha passat un any d’ençà que en Rintarô Okabe va aconseguir passar a la línia d’univers de l’Steins Gate, un món on ell no ha existit mai, però els seus amics, d’alguna manera, el recorden i el necessiten. Seria bo fer-lo tornar? Els salts temporals d’en Rintarô li han passat factura, i provoquen una crisi que altera la vida dels seus amics. La Suzuha arriba del futur amb un pla per reconduir la situació, però això posa la Kurisu en un dilema personal i científic.

APPLE TV

Cars: Llamp McQueen viu la seva vida de gom a gom, fins que es topa amb un desviament i queda encallat en Radiator Springs, un poble oblidat en la ruta 66. Allí coneix un munt de personatges divertits que l’ajuden a descobrir que en la vida hi ha més que només fama.

HBO MAX

Elvis: La pel·lícula explora la vida i la música d’Elvis Presley a través del prisma de la relació amb el coronel Tom Parker, el seu enigmàtic mànager. La història aprofundeix en la complexa dinàmica que existia entre Presley i Parker que abasta més de vint anys, des de l’ascens de Presley a la fama fins al seu estavellat sense precedents, en el context de la revolució cultural i la pèrdua de la innocència als Estats Units. I al centre d’aquest periple hi ha Priscilla Presley, una de les persones més importants i influents a la vida d’Elvis.

The Batman: el superheroi s’enfronta a Enigma, un assassí en sèrie que ha estat atacant a importants figures polítiques. Durant la recerca, en la qual es veu a Batman desenvolupar el seu costat detectivesc, es toparà amb personatges i casos que li faran veure la corrupció endèmica que afecta Gotham, i descobrirà que la seva família potser no ha estat tan honrada com ell pensava.

Wonder Woman 1984: El 1984, en plena guerra freda, Diana Prince, coneguda com a Wonder Woman, s’enfronta a l’empresari Maxwell Lord i a la seva antiga amiga Barbara Minerva / Cheetah, una dona malvada que posseeix una força i agilitat sobrehumanes.

MOVISTAR +

Antebellum: Verónica és una escriptora d’èxit que queda atrapada en una terrorífica realitat. El misteri l’ha de resoldre abans que sigui massa tard.

NETFLIX

American Gangster: Nova York, 1968. Frank Lucas és el taciturn xofer d’un important mafiós negre de Harlem. Quan el seu cap mor inesperadament, Frank aprofita l’oportunitat de construir el seu propi imperi. Gràcies al seu talent, es converteix no només en el principal narcotraficant de la ciutat, inundant els carrers amb productes de millor qualitat i preu, sinó també un home públic molt respectat. Richie Roberts, un policia incorruptible marginat per la seva honradesa que coneix bé els carrers, s’adona que una persona aliena als clans s’enfila per l’escala del poder. Tant Roberts com Lucas comparteixen un estricte codi ètic que els aparta dels altres i els converteix en dues figures solitàries a costats oposats de la llei. Quan es trobin, l’enfrontament entre ells serà inevitable.

PRIME VIDEO

After. Aquí acaba tot: Hardin continua lluitant per continuar endavant. Atabalat pel bloqueig de l’escriptor i la dolorosa ruptura amb Tessa, Hardin viatja a Portugal a la recerca d’una dona a la qual va fer mal en el passat… i per a trobar-se a si mateix. Amb l’esperança de recuperar a Tessa, s’adona que necessita canviar la seva manera de ser abans de poder comprometre’s definitivament.

APPLE TV, PRIME VIDEO I RAKUTEN TV

Saben aquell: Tothom coneix Eugenio, el popular humorista, però en realitat se sap molt poc d’Eugeni Jofra, l’home que hi havia darrere l’artista. El film està ambientat a finals dels anys 60, i explica com Eugenio va arribar a la fama i com va conèixer la Conchita, la seva primera dona, a qui la pel·lícula també reivindica.

Qualificació
Redacció desdelsofà
Pàgina web | Més articles

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, Apple TV, Català, Cinema, FilminCAT, HBO Max, iTunes, Movistar+, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Racó Català, Rakuten TV, Sèries, SX3, VOSC