Acord de col·laboració entre la Desdelsofà.cat i la Fundació.cat

La Fundació.cat i Desdelsofà.cat iniciem una col·laboració per la promoció i anàlisi de l’ús del català en l’audiovisual. Amb aquesta col·laboració esperem obrir noves portes i crear oportunitats per a la llengua i cultura catalanes en l’àmbit digital.

La Fundació puntCAT és una entitat privada sense ànim de lucre ni filiació política fundada el 28 de desembre del 2004. La finalitat fundacional és promoure tota mena d’activitats relacionades amb la creació, gestió i control del registre del nom de domini .cat i, en general, de la promoció de la llengua i la cultura catalanes a l’àmbit d’Internet i de les noves tecnologies de la informació.

Entre els patrons fundadors de la Fundació puntCAT, i pel seu suport a la candidatura per a l’obtenció del domini, cal destacar l’Institut d’Estudis Catalans, la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i el Capítol Català de la Internet Society. A més a més, 98 entitats i associacions (de tots els llocs de parla catalana, de tots els sectors de la cultura i activitat), 2.615 empreses i 65.468 persones van donar suport explícit a la candidatura pel domini .cat, fet que ajudà significativament a la seva obtenció.

Desdelsofà.cat és una base de dades en línia que concentra i indexa contingut audiovisual en català i aranès de diverses plataformes de streaming. Amb una àmplia varietat de títols disponibles, des de pel·lícules fins a sèries, aquesta web facilita l’accés al contingut en la nostra llengua, promovent així la cultura i la llengua catalanes en l’espai digital. En aquests dos anys, la seva base de dades ha crescut un 229% gràcies a les pel·lícules i sèries que han anat afegint les plataformes els darrers anys. És una eina essencial per a tots els amants del cinema i la televisió que prefereixen gaudir dels seus continguts favorits en català.

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

Actualitat, Català, Cinema, desdelsofa.cat, Pel·lícules, Sèries, VOSC