85% dels espectadors prefereixen contingut doblat o produït en català

Ha acabat el mes de maig i és hora de veure les estadístiques de cerca d’aquest mes. Quin son els gustos dels catalans a l’hora de buscar contingut audiovisual en català? Quina és la plataforma preferida dels catalans? Amb el resultat del contingut més cercat durant el mes de maig podem intuir quines són les nostres preferències: el 85% de la gent que busca contingut al web desdelsofa.cat prefereix consumir contingut doblat o produït en català.

Per començar us portem el rànquing amb les 10 plataformes més cercades.

 1. Prime Vide 28 %
 2. Netflix 21 %
 3. Disney+ 14 %
 4. FilminCAT 13 %
 5. Altres Plataformes 7 %
 6. Rakuten TV 4 %
 7. 3 a la carta 4 %
 8. Les plataformes de la resta de televisions 4 %
 9. Movistar+ 3 %
 10. Apple TV 3 %

Prime Video, Netflix, Disney+ repeteixen posicions respecte al Top 10 de cada mes, i, FilminCAT torna a la quarta posició i ho fa apropant-se molt a Disney+, la plataforma catalana s’ha quedat a només un punt de la plataforma de Disney. El 3 a la carta escala algunes posicions, mentre que Movistar+ continua baixant i empata amb AppleTV, l’última plataforma del TOP 10.

Segurament, el més destacat d’aquest mes és la baixada de Movistar+ i l’entrada d’Apple TV per primera vegada al rànquing.

Seguim amb el TOP 5 de pel·lícules, sèries i generes més cercats:

TOP 5 Pel·lícules

 1. Una mica gelosa (Acontra+, FilminCAT i Prime Video)
 2. Buscant la màgica Doremi (Rakuten TV)
 3. Atlantis: L’imperi perdut (Rakuten TV)
 4. Bèsties fantàstiques: Els secrets de Dumbledore (Prime Video i Rakuten TV)
 5. Detectiu Conan: El cas Zero (Apple TV, FilminCAT, iTunes, Prime Video, Rakuten TV)

Una mica gelosa encapçala un rànquing molt marcat per les novetats d’aquest mes. L’anime Buscant la màgica Doremi i la producció de Disney Atlantis: L’imperi perdut, totes dues novetats en català a Rakuten TV entren al rànquing del top 5 mensual per davant de la gran novetat del mes Bèsties fantàstiques: Els secrets de Dumbledore, una altra novetat en català a Rakuten TV (i a Prime Video), però no a HBO Max, la plataforma de la Warner Bros. Tanca el rànquing un altre anime, Detectiu Conan: El cas Zero, la pel·lícula 22 del detectiu més famós del japó que aquesta setmana ha arribat a Prime Video en català.

TOP 5 Sèries

 1. Emily a París (Netflix)
 2. Anatomia d’un escàndol (Netflix)
 3. Doraemon (La Colla)
 4. Generació verda (La Colla)
 5. Moebius (3 a la carta i HBO Max)

Les dues sèries acabades d’estrenar en VOSC a Netflix, encapçalen el rànquing de sèries, seguides per Doraemon, la mítica sèrie japonesa que la podem trobar a La Colla des del mes passat. 

TOP 5 Gèneres

 1. Infantil
 2. Animació
 3. Anime
 4. Història
 5. Comèdia

Per cinquè mes consecutiu el gènere infantil es manté líder i l’anime en tercera posició, l’animació torna al segon lloc i el cinema històric és el quart més cercat. 

Rànquing Versions

 1. VC 77,9 %
 2. VOSC 11,3 %
 3. VC-Valencià 4,3 %
 4. VC-Balear 2,8 %
 5. Aranès 1,9 %
 6. Multilingüe 1,3 %
 7. 3D 0,4 %

La versió en català continua liderant molt destacadament el rànquing de les versions més cercades.

Rànquing Produccions

 1. Pel·lícules 54,7 %
 2. Sèries 40,6 %
 3. Programes 3,1 %
 4. Curts 1,6  %

Per primera vegada els programes no són el tipus de producció menys cercada a la web desdelsofa.cat, i dupliquen en cerques als curtmetratges.

Totes les dades estan adquirides de forma del tot anònima a través de les cerques del web. 

Llegeix-ho a El Cinèfil.cat

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, Acontra+, AnimeBox, Apple TV, Català, Cinema, desdelsofa.cat, Disney+, El Cinèfil, FilminCAT, HBO Max, Movistar+, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Programes, Rakuten TV, Rànquing, Sèries, SX3, VOSC

Feu un comentari