2022, el millor any per l’audiovisual en català

Acaba l’any 2022, és hora de veure les estadístiques de cerca de la primera volta completa al sol de la pàgina web desdelsofa.cat

Quin son els gustos dels catalans a l’hora de buscar contingut audiovisual en català? Quina és la plataforma preferida dels catalans? Amb el resultat del contingut més cercat durant aquest any podem intuir quines són les nostres preferències.

Per començar us portem el rànquing amb les 10 plataformes més cercades.

 1. Prime Vide 32,4%
 2. Netflix 19,8%
 3. Disney+ 12,1%
 4. FilminCAT 10,6%
 5. Altres Plataformes 9,8%
 6. SX3 4%
 7. Movistar+ 3,6%
 8. 3 a la carta 2,9%
 9. Rakuten TV 2,8%
 10. Les plataformes de la resta de televisions 2%

Si heu seguit els rànquings mensuals, no us sorprendran les 4 plataformes més cercades, Prime Video Netflix, Disney+ i FilminCAT han liderat el rànquing pràcticament cada mes de l’any i també el rànquing anual. Però el sisè lloc sí que pot sorprendre, ja que el Super3 o SX3 només ha entrat al TOP10 després de la seva refundació, la resta de mesos era de les plataformes menys buscades, això vol dir que aquests tres mesos ha sigut una de les plataformes més cercades, de fet, va ser la tercera plataforma més cercada durant el mes de novembre, per davant de Disney+ i FilminCAT. Acontra+, Apple TV i HBO Max han aparegut alguns mesos al rànquing del TOP 10, si no hagués estat pel renaixement del SX3, segurament una d’elles hauria entrat al TOP 10 de l’any.

Seguim amb el TOP 5 de pel·lícules, sèries i generes més cercats

TOP 5 Pel·lícules

 1. Alcarràs (Apple TV, Google TV, iTunes, Movistar+, Prime Video, Rakuten TV)
 2. Dragon Ball Super: Broly (Google TV, Prime Video, Rakuten TV)
 3. Barcelona, nit d’estiu (FilminCAT, Netflix)
 4. Escape Room: La pel·lícula (Apple TV, iTunes, Prime Video, Rakuten TV)
 5. Els guardians de la nit. La pel·lícula: El tren infinit (SX3, Rakuten TV)

El cinema català i EN CATALÀ i l’anime en català lideren les cerques de l’any 2022 a la web desdelsofa.cat. La pel·lícula catalana de l’any ‘Alcarràs’ és la pel·lícula més buscada a la web seguida de l’única pel·lícula de Bola de Drac disponible a les plataformes. Tanquen el TOP 5 de l’any la pel·lícula d’una de les sèries revelació de l’any al SX3, ‘Els Guardians de la Nit’ i la comèdia catalana de l’any i la gran absent dels Premis Gaudí.

TOP 5 Sèries

 1. El Senyor dels Anells: Els Anells de Poder (Prime Video)
 2. Plats Bruts (3 a la carta, FilminCAT, Prime Video, YouTube)
 3. El Detectiu Conan (SX3)
 4. Lost Ollie (Netflix)
 5. La llista final (Prime Video)

La sèrie més cara de la història és la sèrie més cercada aquest any a la web, fins fa poc també era el títol més buscat a la web, però després de la no nominació d”Alcarràs’ a millor pel·lícula internacional als Oscars, la pel·lícula de Carla Simón ha passat a ser el títol més cercat a la web per davant de ‘Els Anells de Poder. El segon lloc, és per a la mítica sèrie ‘Plats Bruts’, pareix que els segons llocs són per les sèries dels 90 més recordades pels catalans, ‘Bola de Drac’ (segona pel·lícula més buscada) i ‘Plats Bruts’. El tercer lloc és pel ‘Detectiu Conan’ l’única sèrie d’anime que s’ha emès durant tot l’any al SX3. Tanquen la classificació la primera sèrie doblada al català per Prime Video (La llista final) i una de les sèries que Netflix (Lost Ollie).

TOP 5 Gèneres

 1. Infantil
 2. Animació
 3. Anime
 4. Comèdia
 5. Aventures

Si heu seguit els rànquings mensuals, tampoc us sorprendran els quatre geners més cercats. El gènere infantil, l’animació i l’anime sempre han estat liderant el TOP 5 de gèneres i la comèdia pràcticament sempre ha estat present.

I ja per acabar, el rànquing amb els percentatges de les versions i tipus de produccions més cercades.

Rànquing Versions

 1. VC 77,2 %
 2. VOSC 11,2 %
 3. VC-valencià 3,9%
 4. Aranès 2,5 %
 5. VC-balear 2,1%
 6. Multilingüe 2,1 %
 7. 3D 0,7 %
 8. Sense dialegs 0,3 %

Rànquing Produccions

 1. Pel·lícules 59,2 %
 2. Sèries 37,4 %
 3. Curts 2,4 %
 4. Programes 1,0 %

Totes les dades estan adquirides de forma totalment anònima a través de les cerques de la web.

Ha acabat el 2022, el millor any per l’audiovisual en català des del tancament del 3XL. Algunes plataformes (Prime Video i Netflix) han començat a doblar al català, Filmin ha coproduït títols en català i hem vist la refundació del nou SX3. L’any 2023 pinta molt bé. Quines ganes!

Per començar el nou any hem organitzat els I Premis desdelsofa.cat per a reconèixer els creadors i iniciatives que difonen l’audiovisual en català i als millors doblatges en català de l’any 2022 fets per a cinema, plataformes i televisió.

Qualificació
Redacció desdelsofà
Pàgina web | Més articles

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, AnimeBox, Apple TV, Català, Cinema, desdelsofa.cat, Disney+, El Cinèfil, FilminCAT, Movistar+, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Programes, Rakuten TV, Rànquing, Sèries, SX3, VOSC