invictus

10 pel·lícules i sèries d’esport disponibles en català

El dilluns TV3 va estrenar la nova sèrie coproduïda per TV3 amb Sony Pictures i Prime Video, L’Acadèmia, la sèrie sobre una acadèmia de futbol catalana -com la Masia del FC Barcelona- que s’ha produït en castellà i després s’ha doblat al català per TV3. Malauradament, TV3 ja ens té acostumat a aquestes coses estranyes de produir en castellà i després doblar, però també ha produït bones sèries, pel·lícules i documentals sobre el món de l’esport en català, en podreu trobar algunes al rànquing d’aquesta quinzena, juntament amb una selecció de títols esportius doblats en català.

5 sèries esportives en català

Les de l’hoquei: Set joves jugadores d’hoquei i la seva nova entrenadora lluiten per salvar la secció femenina del seu club, al mateix temps que intenten trobar el seu lloc, tant dins com fora de l’equip.

Jamie Johnson: Soc en Jamie, tinc onze anys i m’agrada molt jugar a futbol. Els meus pares s’han separat i ara visc amb la mare a cal meu avi. Per això he hagut de canviar d’escola. A l’altre col·legi jugava a l’equip però ara hauré de treballar per entrar-hi. També hauré de fer nous amics. Em preocupa la nova situació, però, sobretot em preocupa que el meu pare no em truca ni m’agafa el telèfon.

Inazuma Eleven: El Mark Evans és el capità i el porter del club de futbol de l’Institut Raimon. Malgrat el seu talent, l’institut no té un equip de futbol de qualitat, i els alumnes de l’escola tampoc no hi estan gaire interessats. Però quan apareix un misteriós davanter que amaga una història darrere el seu talent pel futbol, l’equip es posa en marxa per convence’l de jugar amb ells i ho aconsegueixen.

Inazuma Eleven Go: Fa deu anys que l’Inazuma Japó va guanyar el Futbol Frontier Internacional i ara, al Japó, les coses han canviat. Una organització anomenada Cinquè Sector ha absorbit el món del futbol i l’ha fet entrar en una època obscura on ha perdut qualsevol sentit de l’esportivitat i esperit de resistència. L’Arion Sherwind, alumne de primer curs del Raimon, juntament amb l’entrenador Mark Evans, marcarà l’inici d’una nova era, en una cursa contra el temps amb l’objectiu de recuperar l’autèntic significat del futbol.

Superheroïnes de l’esport: Recull de deu contes, en format pòdcast, que han fet deu dones periodistes esportives. Cada periodista ha triat una esportista catalana que hagi aconseguit els seus somnis, això sí, després de lluitar molt i molt.

5 llargmetratges esportius en català

Invictus: Nelson Mandela arriba a la presidència de Sud-àfrica i decreta l’abolició de l’apartheid. El seu objectiu va ser dur a terme una política de reconciliació entre la majoria negra i la minoria blanca. L’any 1995 es va celebrar a Sud-àfrica la Copa Mundial de Rugbi, fet que va ser usat per Mandela pel construir la unitat nacional.

La Sagi, una pionera del Barça: Anna Maria Martínez Sagi va ser, al 1934, la primera dona a formar part de la junta directiva del FC Barcelona. Tenia 27 anys i encarnava un model de dona independent i moderna. El documental recupera la memòria d’una persona tan extraordinària com oblidada.

Space Jam: Taquillera pel·lícula de la Warner, amb Michael Jordan i dibuixos animats, amb un partit de basquetbol com a eix central. Bugs Bunny i el seu equip desafien als Nerdlucks (un grup de petits extraterrestres) a un partit de basquetbol per decidir si els Looney Vagabundegis romanen a la Terra… o es converteixen en la major atracció d’un parc d’atraccions de Muntanya Tontolandia, en una llunyana galàxia. Els Nerdlucks tenen una arma secreta monstruosa a favor seu: s’han apoderat de les millors qualitats de les estrelles de la NBA (com Charles Barkley i Patrick Ewing) convertint-se en supermonstres. Però això no és tot, amics. L’equip dels Looney també posseeix una arma secreta. I resulta ser el millor jugador d’aquest o qualsevol altre univers: Michael Jordan!

Suñol. Un crit valent: Retrat de la figura i l’obra de Josep Suñol i Garriga: empresari, polític, periodista i president del FC Barcelona. El documental també mostra la Catalunya dels anys vint i trenta. Una època clau per a les institucions de la Catalunya moderna.

Una pel·li de futbol: Quatre joves fanàtics del futbol fan pinya per a ajudar els seus ídols a recuperar les seves habilitats quan un malvat científic els arrabassa el seu talent.

Qualificació
Redacció desdelsofà
Pàgina web | Més articles

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, Català, Cinema, HBO Max, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Racó Català, Sèries, SX3