10 pel·lícules de Nadal en català

Ja s’apropa Nadal i, amb ell, les pel·lícules de Nadal a les plataformes i televisions. Us portem una selecció de 10 pel·lícules de Nadal que agradaran a grans i petits.

Bon Nadal, petit Batman: Una de les darreres novetats en català a Prime Video. Aquest Nadal, Damian Wayne vol ser un superheroi, com el seu pare, l’inigualable Batman. Damian es queda sol a casa quan Batman s’enfronta als pitjors supermalvats durant la nit de Nadal, i descobreix un pla malvat per a robar Nadal, així que es llança davant l’oportunitat de salvar a tots.

El Grinch: la pel·lícula d’animació basada en el popular clàssic de Nadal del Dr. Seuss, compta la història d’un cínic rondinaire que es proposa robar Nadal fins que el desbordant esperit nadalenc d’una nena li fa canviar d’opinió. Divertida, entendridora i visualment impactant, es tracta d’una història universal sobre l’indòmit poder de l’optimisme.

El teu Nadal o el meu? 2: Una de les darreres novetats en català a Prime Video. El pare de James convida a la família de l’Hayley a passar Nadal a una estació d’esquí dels Alps austríacs perquè coneguin a la seva núvia estatunidenca. Però, després d’una confusió a l’aeroport, cada família acaba a l’hotel de l’altra, en extrems oposats de la vall i de l’escala de Tripadvisor. Podrà la relació de l’Hayley i en James sobreviure a un altre Nadal familiar agitat?

La mama és pura pluja: Un delicat conte de Nadal, protagonitzat per la Jana, una espavilada nena de 10 anys que viurà unes vacances molt especials en companyia de la seva àvia i els seus nous amics.

La nit de Cap d’Any: Film que comprèn diverses històries que tenen lloc entre Cap d’Any i Cap d’Any: la d’un home hospitalitzat que viu els seus últims dies, la d’un home que odia les festes de Nadal, la d’una dona de negocis que intenta aconseguir els seus propòsits abans que s’acabi l’any, i la d’una dona que produeix un espectacle al Time Square de Manhattan.

Love Actually: A Londres, poc abans de Nadal, s’entrellacen una sèrie d’històries divertides i commovedores. ‘Love Actually’ és una manera abreujada de dir ‘Love Actually Is All Around’ i aquest és precisament l’argument de la pel·lícula: miris on miris, trobaràs l’amor a tot arreu. Tots els personatges, cadascun a la seva manera (un primer ministre, una vella estrella del rock, una assistenta portuguesa que només parla el seu idioma) estan relacionats amb els aspectes més divertits, tristos, ingenus i estúpids de l’amor.

Polar Express: Aquesta és la història d’un jovenet la vigília de Nadal que aborda un poderós i màgic tren que es dirigeix a la llar del Pare Noel, al Pol Nord. El que es desenvolupa és una aventura que segueix el dubitatiu nen, que pren un tren extraordinari al Pol Nord; durant aquest viatge, s’embarca en una experiència d’autodescobriment que li mostra que les meravelles de la vida mai no s’esvaeixen per als qui creuen.

Rovelló conte de Nadal: El Rovelló decideix no celebrar Nadal i s’aïlla a les golfes de la casa. Però no aconseguirà estar sol, perquè al Rovelló se li apareixerà el Fantasma de Nadal qui, transportant-lo en un viatge a través del Nadal passat, presents i futures, tractarà d’obrir-li els ulls sobre la importància de l’amistat i de saber compartir.

Scrooge: Conte de Nadal: En la vespra de Nadal, l’egoista i avar Ebenezer Scrooge té una única i freda nit per a afrontar el seu passat (i canviar el futur) abans que sigui massa tard.

Un Nadal de bojos: La filla de la família Krank marxa a un curset humanitari al Perú, però la seva sortida està prevista alguns dies abans de Nadal i Nora està molt decebuda perquè volia passar Nadal amb la seva filla. Els Krank decideixen llavors anar a fer un creuer de deu dies i boicotejar Noël, la qual cosa sembra el descontentament entre els seus veïns. Tanmateix, la seva filla els anuncia a l’últim minut que torna finalment a passar Nadal a casa. Nora està molt contenta, però Luther prefereix el creuer. La parella llavors ha d’afrontar totes les planificacions d’últim minut.

Aquestes deu pel·lícules es poden arrodonir amb l’estimadíssim capítol especial de Nadal de Mr. Bean i el capítol ‘Tinc un dia Normal‘ de Plats Bruts.

Qualificació
Redacció desdelsofà

Troba tot el contingut en català i aranès de les plataformes de streaming i televisions. Coneix streamers i col·lectius que difonen l'audiovisual en català.

Comparteix el contingut

3cat, Apple TV, Català, Cinema, desdelsofa.cat, Disney+, FilminCAT, HBO Max, iTunes, Movistar+, Netflix, Pel·lícules, Plataformes Streaming, Prime Video, Racó Català, Rakuten TV, Sèries, SX3, VOSC